Lämmijärvele ja Pihkva järvele võib julgemalt minna

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija Pihkva järve jääl.
Jalakäija Pihkva järve jääl. Foto: Kristjan Teedema

Lämmijärve ja Pihkva järve jääle on nüüd lubatud minna jalgsi ning ka maastikusõidukitega, teatas politsei- ja piirivalveamet. Endiselt on keelatud minek Peipsi ja Narva veehoidla jääle.

Lämmijärvel ja Pihkva järvel on nii jalgsi kui maastikusõidukitega keelatud läheneda jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 150 meetrit ning Salu saarele lähemale kui 300 meetrit. Ka ei tohi liikuda jääl Laaksaare ja Piirissaare traaversilt (Uhtinina) põhja suunas.

Ettevaatlik tuleb olla Mehikoorma majaka traaversil piirirežiimi ala läheduses, kus eile oli jää paksus 11 sentimeetrit. Tegu on sügava kohaga, kus on jääalune veevool ja jääkate tekib vaevaliselt.

Et Peipsil on jää endiselt ebaühtlased ning esineb ka pragusid ja jäävabu alasid, on Peipsi jääle minek jalgsi või sõidukiga jätkuvalt keelatud.

Jalameestest kalameestel soovitavad piirivalvurid Lämmijärvele ja Pihkva järvele minnes kordonis registreerida järvele minek ning ka tagasitulek. Nii saab piirivalve jälgida, kas kalamees on järvelt ohutult tagasi jõudnud ning võimaliku ohu korral saab alustada kohe otsinguid.

Piirivalvurid hoiavad oma päästemeeskondi maksimaalses valmisolekus, et tagada järvejääl hättasattunutele võimalikult kiiresti abi.

Kuna jääkate on alles tekkinud ning piirirežiimi ala tähised pole veel kõik paigas, tuleb kalastajatel olla tähelepanelik, et vältida naaberriigi territooriumile sattumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles