Kunstiteoste juurde kogunevad laupäeval autorid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Installatsiooni «Deutsche-ugrische» autor Kaarel Kütas (paremal) tegi oma teoses näituse avamise ajal performantsi. Suured pildid tema selja taga kuuluvad Edgar Juhkovi õlimaalide sarja «TLN-TRT».
Installatsiooni «Deutsche-ugrische» autor Kaarel Kütas (paremal) tegi oma teoses näituse avamise ajal performantsi. Suured pildid tema selja taga kuuluvad Edgar Juhkovi õlimaalide sarja «TLN-TRT». Foto: Raimu Hanson

Eesti kunstiakadeemia magistrantide näitus «Loading … 100%» avati Tartu kunstimajas reedel. Performantsi tegi Kaarel Kütas. Taas on suurem põhjus samale näitusele minna eeloleval laupäeval, kus oma teoste juures on ka teised magistrandid.

Väljapaneku tööde valmimist juhendanud ja konsulteerinud Eesti kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna dekaan professor Andres Tali kutsus kõiki avamisel viibinuid 24. jaanuaril kunstimajja tagasi.

«Kell 12–16 on siin kõikide teoste autorid, nad vastavad küsimustele ja annavad kommentaare,» ütles Tali. «Samal ajal toome siia ka need oma inimesed, kes annavad informatsiooni näiteks koolinoortele, kes sooviksid astuda kunstiakadeemiasse õppima, ja vastavad küsimustele sisseastumiseksamite kohta.»

Näitus «Loading … 100%» koondab kunstiakadeemia vabade kunstide magistratuuri graafika, maali, skulptuuri ja installatsiooni, fotograafia ja uusmeedia õppesuuna tudengite töid. Väljapanekus on esindatud Indrek Aavik, Eldar Jakubov, Edgar Juhkov, Mikk Jäger, Kaarel Kütas, Katarina Meister, Ats Nukki, Alina Orav, Deniss Orlov, Sven Parker, Kadri Pihlakas, Hanna Piksarv, Mari Prekup, Ede Raadik, Kaspar Tamsalu, Aap Tepper, Mari Volens ja Kristina Õllek.

Tali juhtis tähelepanu asjaolule, et väljapanekus on ka töid nendelt magistrantidelt, kes on lõpetanud Tartu kõrgema kunstikooli või Tartu ülikooli maaliosakonna bakalaureusetasemel ja on seejärel jätkanud õpinguid Eesti kunstiakadeemia magistrantuuris.

Väljapanek hõlmab kunstimaja kõiki kolme galeriid: teise korruse saale, väikest galeriid esimesel korrusel ja monumentaalgaleriid, kuhu pääseb hoovist. Näitust «Loading … 100%» saab vaadata 8. veebruarini.

Tartu kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud kolmapäevast esmaspäevani kell 12–18. Näitused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles