Jüri Kõre: linna eelarve kui perekonna eelarve?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kõre
Jüri Kõre Foto: Postimees.ee

Kodanike nõudmine pakkuda rohkem avatust ja suuremat kaasatust linnaeelarve koostamisel on muutunud Tartu koalitsioonipoliitikuid häirivaks teemaks. Seda ilmselt mitte opositsiooni, vaid rohkem respekteeritud meedia sõnavõttude mõjul.

Miks demokraatia vajalikkust (või selle puudumist) ühiskonnas ühtäkki nii teravalt tuntakse? Ega seda olegi nii keeruline mõista. Tasub vaid mõelda sellele, mis on sündinud Ukrainas. Loomulikult võib arusaamatut mängides küsida, mis on Eestil ja Ukrainal ühist. Näiliselt on tegu demokraatiateljel kahte poolust esindava nähtusega.

Samamoodi võib küsida, mis on ühist Eestil ja Põhjamaadel. Aga tegu on analoogse näitega. Üks telg ja vastaspoolusi esindavad näited. Ometi lubavad valimistel kaks erakonda, et need kaks poolust saavad juba käegakatsutavas tulevikus kokku. Tore ju oleks. Liikuda Põhjamaade, mitte Ukraina poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles