Jõgevamaa Kultuuripärli sai raamatukogutöö väärtustaja Rutt Rimmel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaa kultuuripärl Rutt Rimmel (helepunases kleidis) ühispildil Jõgevamaa aastapreemiate ja elutööpreemate laureaatidega.
Jõgevamaa kultuuripärl Rutt Rimmel (helepunases kleidis) ühispildil Jõgevamaa aastapreemiate ja elutööpreemate laureaatidega. Foto: Väino Valdmann

Eesti kultuurkapitali välja pandava aastapreemia Jõgevamaa Kultuuripärl 2014 pälvis Põltsamaal asuva Jõgeva maakonna keskeraakmatukogu direktor Rutt Rimmel.

Tunnustamisel tõsteti eriti esile tema eestvedamisel toimunud üle-eestilist raamatukogutöötajate suveseminari ja Põltsamaa raamatukogude ajalugu kästileva raamatu koostamist.

Rutt Rimmeli sõnul tuli mullusele raamatukogutöötajate suveseminarile väga palju osalejaid. «Sündmus andis hea võimaluse Jõgevamaa kultuuriväärtuste ja looduskaunite paikade mitmekülgseks tutvustamiseks,» lasus ta.

Rimmel oli ka üks raamatu «Põltsamaa raamatukogud. A. W. Hupeli aegadest 21. sajandisse» koostajaid Huppel oli esimese eestikeelse ajakirja Lühhike Õppetus väljaandja. Teos tutvustab Põltsamaa raamatukogude ajalugu alates 18. sajandist.

Raamatu valmimisele aitasid kaasa paljud Põltsamaa raamatukogutöötajad, lausus Rimmel ning lisas, et Põltsamaa raamatukogude ajaloos on edaspidigi palju uurida.

Aastapreemia andisid Mustvee kultuurikeskuses toimunud Jõgevamaa kultuuritöötajate, sporditegeijate ja tervisedendajate tänuõhtul üle Jõgevamaa kultuurikapitali eksperdirühma juhatuse esimees Janne Karu, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Jõgevamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Enn Kurg. Preemiasumma tuleb kultuurkapitalilt, maavalitsuselt ja omavalitsusliidult.

«Rutt Rimmel on pühendunud raamatukogutöötaja, kes on osanud tugevdada raamatukogutöötajates ühtekuuluvustunnet ja äratada paljudes huvi raamatute lugemise vastu,» märkis Vikor Svjatõšev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles