Ülikool korraldab noortele informaatika laagreid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut korraldab Lõuna-Eesti gümnasistidele informaatika huvilaagreid, mille eesmärgiks on valdkonna vastu suurema huvi tekitamine. Lisaks soovitakse julgustada ka noori rohkem ülikoolis informaatikat õppima.

«Huvilaagreid on arvutiteaduse instituudis ka ennem tehtud, kuid sellises formaadis, kus me keskendume just gümnaasiumi õpilastele, et nende huvi kogu infotehnoloogia vallas suurendada, on esmakordne,» rääkis huvilaagri korraldaja Alo Peets.

Peetsi sõnul on kindlasti üks eesmärk meelitada ka hiljem õpilasi informaatikat õppima. Kuna kõikides koolides pole tugevaid IT õpetajaid või huviringe, annab laager õpilastele võimaluse informaatika valdkonnaga ka varem tutvust teha.

Esimene laager leiab aset homme ning seal õpetatakse küberturvalisust ning mängulist Python programmeerimist algajatele. «Päeva lõpus peaksid noored ka väikese graafilise mängu valmis saama,» kinnitas Peets.

Eelnevad teadmised pole olulised

Peets ütles, et laagrisse tulles ei pea noorel sugugi eelnevalt informaatika vallas teadmisi olema, vaid see on võimalus just nendele õpilastele, kes pole ennem sügavamalt valdkonnaga kokku puutunud.

Tema sõnul aga eeldatakse, et laagrisse soovijad tunnevad huvi reaalainete vastu. «Need on ka suure tõenäosusega inimesed, kes kõige rohkem ka laagrist kasu saavad,» lisas ta.

Peetsi kinnitusel on laagri puhul tegemist tõsise tööga, kuid sealjuures püütakse noortele teadmisi edastada lõbusamas võtmes. Eesmärk on tutvustada IT-valdkonda kui toredat karjäärivalikut, mis ei pea tingimata ülikeeruline olema.

Laager on üles ehitatud töötubadeks, kus õpilased saavad tutvuda praktilise küberturvalisusega, Python programmeerimiskeelega, Ubuntu paigaldamise ja kasutamisega ning ehitada miniarvuti Raspberry Pi abil arvutusklaster.

Informaatika huvilaagrid leiavad aset Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudis (Liivi 2, Tartu) 17. ja 21. jaanuaril ning 21. veebruaril kell 10-16. Laagrisse on oodatud Lõuna-Eesti koolide õpilased vanuses 15-22.

Töötoas osalemine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles