Lähte kool otsustas algklasside maja ajutiselt sulgeda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähte koolimaja C-korpus ehk algklasside maja.
Lähte koolimaja C-korpus ehk algklasside maja. Foto: Kristjan Teedema

Reedel lõuna paiku kell 12.15 lõppesid Lähte koolimaja C-korpuses tunnid. Õpilased korjasid oma asjad kokku ning läksid koju. Samasse majja saavad nad koolitundidesse tulla eeldatavasti pärast märtsivaheaega, mil hoones on remont lõppenud.

Kooli direktori Üllar Loksi kinnitusel langetas kool sellise otsuse pärast seda, kui põrandate alusest betoonikihist käis niiskust mõõtmas Soome firma A-Kumppanit. Mõõtmistulemused näitasid, et põrandaaluse betoonikihi niiskus on tõepoolest veidi kõrgem kui see olla tohiks. Mõned põrandad olid alla piirnormi, mõned piiri peal, mõned aga veidi üle normi. Ehkki koolihoone õhk vastab jätkuvalt normidele, otsustati põrandaprobleem siiski käsile võtta ning selleks viiaksegi õppetööd ajutiselt läbi teistel pindadel.

Kolm klassikomplekti saavad uuest nädalast õppetööga jätkata kõrvalasuvas koolimajas ja spordihoones ning Sootaga maanaiste seltsi ruumides. Osa vanemaid on otsuse üle õnnelikud, sest nad tunnevad siirast muret laste tervise pärast ning seostavad tekkinud tervisehädasid koolimajas leviva keemialõhnaga. Mitte kõik vanemad pole siiski rahul, sest neil, kelle lastel pole tervisehädasid esinenud, muutub lapse asenduspindadele kooli viimine ebamugavamaks.

Vanematel paluvad vald ja koolijuht olla kannatlikud, sest ümberkorraldused on ette võetud C-korpuse keskkonnaolude lõpliku parandamise nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles