Tartu bänd jätab jälgi Ameerika meediasse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Vaba Eesti Sõna kultuurileheküljel on uudis Tartu ansambli plaadiesitlusest.
Ajalehe Vaba Eesti Sõna kultuurileheküljel on uudis Tartu ansambli plaadiesitlusest. Foto: Raimu Hanson

Täna laekus toimetusse nädalalehe Vaba Eesti Sõna eelmine number (nr 2, 8. jaanuar), mille kultuurileheküljel on uudis Tartu Popi ja Roki Instituudi plaadiesitlusest USAs. Lisatud on foto. Tartlaste ookeanitagusest tuurist on sealses meedias muidki märke.

New Yorgi Eesti majas toimetatav ajaleht Vaba Eesti Sõna kirjutab ansambli kolmanda plaadi «Marienbad» esitlusest ja Ameerika Ühendriikide tuurist 7.-19. jaanuarini, mida toetab ka Eesti kultuuriministeerium. Kontserdid olid New Yorgis ja Chicagos ning eile Minneapolises. Tuuri korraldab CD üllitanud USA plaadifirma Minty Fresh.

Tartu Popi ja Roki Instituut on oma lehel Facebookis märkinud, et tuuri seitsmendal päeval on Chicago üks kohalik ajaleht avaldanud ansambli tutvustuse enne järgmise päeva kontserti. Lugeda saab seda siit.

13. jaanuari postituses kirjutab ansambel raadiosaatest. «Oleme varahommikust peale olnud Chicago riigiraadios WBEZ, et Eesti aja järgi alates kl 17.30 esineda laivis ja anda intervjuu. Palun kuulake meid siit ning olge 600 000 kohalikule lisaks.»

Tartu Popi ja Roki Instituut hakkas tegutsema aastal 2000. Enne «Marienbadi» on ilmunud plaadid «Madise margikogu» (2006) ja «Biidermeier-psühhedeelia» (2012).

Ansamblisse kuuluvad Silver Sikk (lüürika), Siim Randveer (laul ja kitarr), Kaspar Aus (klahvpillid ja perkussioon), Lauri Kulpsoo (trummid), Pille Vilgota (vokaal), Peeter Piik (bass), Tanel Aavakivi (trompet) ja Kristiina Reidolv (klahvpillid ja metallofon).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles