Vana kaubamaja krundil algasid mahukad betoneerimistööd

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna varahommikul alustas betoneerimisfirma Savekate vana kaubamaja krundile uue multifunktsionaalse keskuse vundamendiplaadi esimese osa valamist.

«See on esimene püsiv konstruktsioon, mis on reaalselt hoonega seotud. Seni ehitati kaeviku toestamiseks vaiasid,» ütles Savekate tegevjuht Janek Matin ning pakkus, et sedavõrd suuremahulist betoneerimist pole Tartu kesklinnas ammu olnud.

 

Betoonivalu algas juba hommikul kell 6 ja lõppeb alles kella 22 paiku õhtul. Ühe päevaga valatakse umbes 650 kuupmeetrit betooni, mille veavad kohale kümme seguautot.

 

«Kui kõik ilusti läheb, siis ei tohiks me oma tegevusega linnaliiklust segada. Pumpadele pealeandmine käib Aleksandri tänavalt ja Riia-Turu ristmiku poolsest nurgast. Betooni veetakse peale kahest betoonitehasest. Nii Rudusest kui TM Betoonist,» kirjeldas Matin.

 

Edasine ehitustegevus on Matini sõnul planeeritud nii, et umbes samasuur valamine toimub pea iga nädal kuni märtsi keskpaigani välja. Betoonist alusplaadi ehituse kallal töötab ligi 50 inimest.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles