Linn tahab Ihaste silla avada 2. veebruaril

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Idaringtee vaadatuna Ihaste sillalt.
Pildil Idaringtee vaadatuna Ihaste sillalt. Foto: Margus Ansu

Et suurem osa piirdeid on valmivale Idaringtee lõigule juba pandud ning ka liiklusmärgid kohe-kohe saabumas, loodavad linn ja ehitaja uue teelõigu avada 2. veebruaril.

«Arutelu oli ja ehitaja arvas, et selleks päevaks saab tee ohutuks,» märkis Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool. Ta lisas, et sellega ei ole tööd objektil siiski veel kaugeltki lõppenud. Haljastamise osa jääb kindlasti veel kevadesse.

Viimaste töödena enne avamist seisavad ees veel torupiirete paigaldus, millega alustati eile. Lisaks tuleb tellida veel helkurpostid ning paigaldada liiklusmärke. Kui postide puurmismasin seisab risti tee peal, pole veel mõistlik liiklust avada, selgitas Pool.

Aegajalt on ehitajad hädas ka uljaspeadega, kes sõidavad keelumärkide alt läbi ning käivad silda uudistamas. Politsei on paljud neist kinni pidanud. Korrakaitsjatele kiputakse ikka selgitama, et tegemist on linnavalitsuse töötajatega, kes teevad järelvalvet. Paraku piisab ühest telefonikõnest, et selline vale paljastada ja siis pole trahvist enam pääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles