Monomaanid kohtuvad Elvas

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena tuleb Elvas festivalil vaatajate ette Aireé Pajur oma näidendis «Terasmees». Siinsel fotol on ta Jüri Kaldmaa lavastuses "Valgusetegu".
Esimesena tuleb Elvas festivalil vaatajate ette Aireé Pajur oma näidendis «Terasmees». Siinsel fotol on ta Jüri Kaldmaa lavastuses "Valgusetegu". Foto: Margus Ansu

Laupäeval toimub Elva huvi- ja kultuurikeskuses Sinilind (Kesk 30) kolmas harrastusteatrite monolavastuste festival Monomaania, mida korraldatakse üle aasta vaheldumisi üleriigilise harrastusteatrite festivaliga.

Seekordne Monomaania toob kokku vähem esinejaid kui varasematel aastatel, mistõttu festival on seekord ühepäevane. Esineb neli näitetruppi.

Elvast pärit LendTeater tuleb publiku ette Aireé Pajuri näidendiga «Terasmees» (lavastaja Tess Pauskar, laval Aireé Pajur) ning Suure-Jaani näitering Tegeltkah lavastusega «Hingevaev» (autor Anton Tšehhov, lavastaja Margus Mankin on ühtlasi laval).

SEE Teater Läänemaalt esineb lavastusega «Vaikivad tunnistajad» (autorid ja lavastajad Marina Sillaste ja Mare Laide, laval Mare Laide) ning Abja Noorte Näitering lavastusega «Janne» (autorid Mari Kask, Karolin Jürise ja Triinu Menning, lavastajad Andres Linnupuu, Karolin Jürise ja Triinu Menning, laval Karolin Jürise).

Žüriis tegutsevad sel aastal vaatlejate ja otsuste tegijate ning osalejatele tagasiside jagajatena Kati Ong Endlast, Sven Karja Vanemuisest ja Taago Tubin Ugalast.

Esimene etendus algab 17. jaanuaril kavakohaselt kohe pärast festivali avamist kell 10.05 ja neljas ehk viimane kell 13.55.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles