Tartu linnavalitsus ei soovita osta korterit Pallase pst 25 majja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste hotell Pallase pst 25.
Ihaste hotell Pallase pst 25. Foto: Kristjan Teedema

Rekonstrueeritavasse Ihaste hotelli soovitab Tartu linnavalitsus korteri ostmist vältida, kuna sellele ei saa hiljem väljastada kasutusluba korterina kasutamiseks. Hoone kasutusotstarve on hotell ning hetkel veel kehtiv ehitusluba võimaldab remontida hoone majutusasutuseks, mitte elamuks.

Aasta algusest vahendab kinnisvarabüroo uute väikekorterite müüki Ihaste Pallase korterhotellis, teatas linnavalitsus. Samal ajal on hotellile väljastatud projekteerimistingimused, mis lubavad hoone ümber ehitada senise kasutusotstarbega ehk hotellina.

Linnavalitsusel on alust arvata, et käesoleval juhul on teadlikult esitatud ehitusprojektis valeandmeid hoone tulevase kasutusotstarbe suhtes ning hotelli rekonstrueerimise asemel kavandatakse kinnistule hoopis korterelamut. Kuna kinnistu asub väikeelamute maal, on suuremahulise korterelamu rajamine sellesse piirkonda võimalik vaid detailplaneeringu menetluse kaudu.

Praeguse dokumentatsiooni alusel rekonstrueeritavasse majja korterit ostes ei ole selle omanikul hiljem võimalik oma korterile kasutusluba saada. Valeandmete esitamise tõttu on linn algatanud Pallase pst 25 väljaantud ehitusloa kehtetuks tunnistamise menetluse.

Linnavalitsus saatis märgukirja ka notarite kojale, et korteriostu vormistades selgitaks notar olukorda potentsiaalsele ostjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles