Libeduse ja kukkumiste tõttu on traumapunktis mitu korda rohkem tööd

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu libedad tänavad. Pildil Struve ja Riia tänava nurk.
Tartu libedad tänavad. Pildil Struve ja Riia tänava nurk. Foto: Margus Ansu / Postimees

Suurem osa kõnniteedest on ilmaolude tõttu äärmiselt libedad, mistõttu on ka kukkumine vältimatu. Juba teisipäeva päeval oli Tartu ülikooli kliinikumi traumapunkti pöördunud ligi kuuskümmend inimest. Tavaliselt pöördub sama palju inimesi ööpäeva jooksul.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmme sõnul on päev läbi olnud kogu aeg ligi kakskümmend inimest järjekorras. Peamisteks muredeks on kukkumised, luumurrud ja sellega kaasnenud traumad.

«Ootejärjekord oli päeval nii pikk, et mõned inimesed läksid isegi minema, sest ei jõudnud oodata,» kinnitas Nõmm ning lisas, et ooteaeg on praegu minimaalselt kaks tundi. Nõmm ütles, et töö käib võimete piiril ja paraku tagavararessurssi taolisteks puhkudeks pole.

Nõmm rõhutas, et eelkõige tasub tänaval liikudes ettevaatlik olla ning, kui otsest vajadust pole välja minna, soovitab ta pigem inimestel kodus püsida. Näiteks vanemate inimeste puhul, kui on võimalus, et keegi saab nende eest poes ära käia, tuleks seda võimalust ära kasutada, lausus ta. Nõmm lisas, et poodides on müügil ka spetsiaalsed naeltega kummist lisatallad, mis aitavad samuti libeduse vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles