Linna ostetud valvekaamerad osaliselt juba töötavad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääste- ja häirekeskuse Tartu ühishoones asub ka häirekeskuse ja politsei ühine juhtimiskeskus. Suurele ekraanile jõuab peagi umbes saja Lõuna-Eesti valvekaamera otsepilt.
Pääste- ja häirekeskuse Tartu ühishoones asub ka häirekeskuse ja politsei ühine juhtimiskeskus. Suurele ekraanile jõuab peagi umbes saja Lõuna-Eesti valvekaamera otsepilt. Foto: Margus Ansu

Mullu eraldas linn lisaeelarvest politsei videovalvesüsteemi uuendamiseks 30 000 eurot. Osa ostetud kaameraid juba töötab ja ka nende pilt jõuab otse Jaama tänaval asuvasse juhtimiskeskusesse.

Ühendhäirekeskusesse kolimine on lõppenud ning linna lisandub ka viis uut valvekaamerat lisaks senisele 13 valvekaamerale, teatas Tartu linnavalitsus.

Linnapea Urmas Klaas märkis pressiesindaja vahendusel, et kaamerad võimaldavad leida huligaane, joobes juhte ning teisigi isikuid, kes halvendavad oma käitumisega tartlaste elukeskkonda. «Kindlasti on neil mõju ka heidutusena, mis paneb mõnegi potentsiaalse korrarikkuja ümber mõtlema,» leidis meer.

Ta lisas, et valvekaamerate abil tabati näiteks kesklinnas ohtlik joobes juht ning leitud on inimene, kes õnnetusjuhtumi tõttu lükkas ümber jäälinnu jääskulptuuri Raekoja platsil.

Nagu möödunud nädala pääste- ja häirekeskuse ühishoone avamisel näha võis, jookseb uute kaamerate otsepilt juba juhtimiskeskuse hiiglaslikule ekraanile. Kaamerate pilt on tõesti märgatavalt parem võrreldes vanemate kaameratega, tunnistasid ka keskuse töötajad. Kui seni oli pimedal ajal raskusi isegi autonumbrite tuvastamisega, siis nüüd seda muret enam ei ole.

Peamiselt asendatakse uute valvekaameratega need vanad kaamerad, mis asuvad südalinna kõige tihedamalt külastatavatel tänavalõikudel ning kust on tarvis parema kvaliteediga videopilti. Kesklinna vanad kaamerad teisaldatakse omakorda uutele seiret vajavatele tänavalõikudele.

Operatiivteabeteenistuse vanem Ottomar Virk kinnitas Tartu Postimehele, et nüüd on videovalvega kaetud ka Turusild, kus on varem leidnud aset palju õigusrikkumisi. Uued kaamerad on ka teisaldatavad, mis tähendab, et neid saab vajadusel teise kohta tõsta ning seal tööle panna.

Kokku hakkab Tartusse kokku jõudma umbes saja Lõuna-Eesti valvekaamera otsepilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles