Nutitelefon sõidutab kardinaid

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RISE nime kandva seadeldise loojad Kristjan Habicht (vasakult), Jaan Tohver, Tiit Rätsep ja Raido Dsilna rääkisid, et nutika kardinasüsteemi loomise tingis otsene vajadus: ruloode üles-alla liigutamiseks tuli kõrge kaega kontoris pidevalt laua peale ronida.
RISE nime kandva seadeldise loojad Kristjan Habicht (vasakult), Jaan Tohver, Tiit Rätsep ja Raido Dsilna rääkisid, et nutika kardinasüsteemi loomise tingis otsene vajadus: ruloode üles-alla liigutamiseks tuli kõrge kaega kontoris pidevalt laua peale ronida. Foto: Kristjan Teedema

Ebamugavalt kõrgel asuv rulookardina kettnöör pani tartlased loovalt mõtlema. Poole aastaga on jõutud ideest teostuseni ning peagi saab kodudes ruloo- ja ribakardinaid liigutada nutitelefoni abil.

Elektri abil liikuvad kardinad ei ole iseenesest midagi uut, vastavaid lahendusi pakuvad mitmed aknakatete tootjad. Tartus välja töötatud lahendus on aga säästlikum nii rahakotile kui keskkonnale, sest olemasolevad ruloo- või ribakardinad võivad oma kohale jääda ning elektrivarustuse eest hoolitseb väike päikesepaneel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles