Tartu avab kaks uut munitsipaallastehoidu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastehoid.
Lastehoid. Foto: Kristjan Teedema

Tartu avab kolmapäeval Meelespea ja Rukkilille lasteaedades kaks uut munitsipaallastehoidu. 

Meelespea lastehoius on hoiukohti 45 lapsele, Rukkililles 110 lapsele. Mõlemas alustati laste harjutusnädalaga detsembris ning kohtade täitmine käib järk-järgult, teatas linnavalitsus.

«Lasteaiakohtade järjekorra probleem on lahenemas,» kommenteeris Tartu linnapea Urmas Klaas. «Heameelt teeb, et astume Tartus aastaid päevakorras püsinud küsimuse asjus jälle tuntava sammu edasi.»

Hoiukohad on mõeldud sõimeealistele lastele, kellele seni pole linnal piisavalt lasteaiakohti pakkuda olnud. Sealsetel lapsehoidjatel on olemas vajalikud teadmised ja oskused, kuidas toetada lapse füüsilist, emotsionaalset, intellektuaalset ja sotsiaalset arengut. Munitsipaallasteaedade ja –hoidude kohatasud on võrdsed.

Lastehoiuteenuse arendamisega tegeles Tartu linn aktiivselt juba eelmiselgi aastal. Septembrist 2014 on avatud kaks munitsipaallastehoidu, Midrimaa ja Lotte, mis tõid Tartule juurde 33 lastehoiukohta. Peagi avatakse viienda lastehoiuna Karoliine lastehoiukeskus. Sellega lisandub Tartusse veel 120 uut kohta.

Seega pakutakse seniste kavade kohaselt kõigis viies hoius hoiuteenust 308 lapsele. Aktiivselt tegutseb ka erasektor: eralasteaedades käib 575 last ja eralastehoidudes 545 last.

Linnaeelarves on Tartu viide munitsipaalhoidu kavandatud panustada kokku ligi 800 000 eurot, millele lisandub toitlustuskulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles