Spordimuuseumisse pääseb piletita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordimuuseum.
Eesti Spordimuuseum. Foto: Sille Annuk

Laupäeval on Tartus Eesti Spordimuuseumis juba kolmandat aastat tulemas avatud uste päev. Külalistega kohtuda ning eksponaate uudistada saab piletivabalt.

Lisaks püsinäitusele saab uudistada Gerd Kanteri unikaalset medalikollektsiooni, ERR muuseumi näitust Gunta Randla legendaarsetest telenukkudest ning harivat näitust kultuurimuutustest Eestis pärast II maailmasõda, teatab spordimuuseum. Maja on lahti kell 11 - 18.

Kell 11 avaneb muuseumi ajalooliste keldrimüüride vahel ka väike mängutuba, kus lapsed saavad end vabamalt tunda. Kell 12 on kõigil suurtel ja väikestel telerisõpradel võimalus kohtuda telekunstnik Gunta Randlaga ning õppida seejuures ka ise nukkude meisterdamise saladusi. Randla on näiteks Leopoldi, Postikana ja Rebase Reinu looja. ERRi näitus «Kõige suuremad sõbrad» on samuti Tartusse jõudnud.

Kell 14 annab muuseumi peavarahoidja Kaarel Antons enda koostatud näituse «Läänest itta» kaudu põhjaliku sissevaate kultuurimuutustele spordis pärast II maailmasõda. Eesti Spordimuuseumi kogudest väljatoodud esemed iseloomustavad näitusel läbi spordi II maailmasõja järgset esimest kümnendit Eestis, kuid rõhk pole mitte sportlikel tulemustel, vaid vaadeldavaks aineseks on eelkõige auhindade ja muude esemete kultuuriline taust.

Kell 15 avaneb huvilistel aga haruldane võimalus piiluda ise muuseumi kogudesse, kus on võimalik näha hulgaliselt museaale, mida igapäevaselt vaatamiseks väljas ei ole ning uurida salapäraste fondiruumide sisemust. Piiratud kohtade arvu tõttu on fondiekskursiooni külastamiseks kohapeal etteregistreerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles