Õppepäev annab oskusi palkhoone taastajale

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastad on teinud vana palkmajaga oma töö.
Aastad on teinud vana palkmajaga oma töö. Foto: Küllike Rooväli

Eesti maaülikooli metsamaja ringauditooriumis (Kreutzwaldi 5) toimub 9. jaanuaril õppepäev, kus MTÜ Vanaajamaja eestvõttel arutatakse küsimusi, mis tulevad vana hoone omanikule kõige sagedamini ette ja valmistavad kõige rohkem peavalu. Muu hulgas selgitatakse, kuidas hinnata vana maamaja olukorda, millised tööd on hädavajalikud esmajärjekorras ära teha ja millistega kannatab veel oodata ning millal on mõistlikum maja koost lahti võtta, millal aga hoonet palgivahetuseks lihtsalt kergitada.

Õppepäev algab reedel kell 10 Ain Pihli (OÜ Rändmeister) loenguga «Kandvad puitkonstruktsioonid vanadel hoonetel» ning jätkub Andres Uue (Vanaajamaja) loenguga «Palkide vahetamisest palkhoonetes». Päeva lõpetab Ain Pihli ja Andres Uue juhitud diskussioon palkehituse teemadel.

Neile, kelle huvi palkehituse vastu on suurem, pakub Moostes tegutsev Vanaajamaja põhjalikumaid praktilisi koolitusi. Koolituskeskuseks renoveeritud Mooste mõisa vanas viljakuivatis saab õppida Eesti traditsioonilist puitehitust aasta läbi. Sealne järgmine viiepäevane palkmaja ehituse kursus toimub 19.-23. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles