Arendaja müüb Ihaste hotellis kortereid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks hoone välja nägema 2016. aasta kevadel.
Selline peaks hoone välja nägema 2016. aasta kevadel. Foto: Arco Vara

Kinnisvarafirma Arco Vara teatel algas Pallase puiestee 25 majas väikekorterite müük ning hoone remont valmib tuleva aasta kevadeks. Linnavalitsuse kinnitusel on aga ehitusluba antud välja hotelli uuendamiseks, mitte kortermaja rajamiseks.

«Sellest saab ilmselt kuum teema,» tõdes Ihaste hotelli arengusuundumustest rääkides linna arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint.

Tema sõnul tuleb linna ehitusega seotud ametnikel ilmselt juba lähipäevil küsimus tõsisemalt arutusele võtta, sest kui hoone sihtotstarve on hotell, ei tohiks selles asuda korterid.

61 korterit

Arco Vara räägib oma müügipakkumises aga, et alustas just korterite müüki Pallase korterhotellis, mis asub südalinnast viie kilomeetri kaugusel. Tõsi, eluruume nimetatakse nii väike- kui ka külaliskorteriteks.

Ühe- ja kahetoalised korterid on 12–43 ruutmeetri suurused. Nende hind algab 23 000 eurost ja ulatub 67 300 euroni. Veel lubatakse väikseid kommunaalkulusid ning boonusena saab keldrikorrusel kasutada pesumasinaruumi, jõusaali ja sauna.

«On teada fakt, et Tartus napib juba aastaid üürikortereid. Ja kuna Tartu on rahvusvaheliselt tuntud ülikoolilinn, tasub investeering Tartu üürikorteritesse end kindlasti ära,» leidis korterite müüki korraldav maakler Janika Toots.

Praegu jätab eramajade vahel seisev suur hotellihoone tühja ja hüljatud mulje. Fassaadikrohvist leiab pragusid ja tuulekastidelt on maha kukkunud laudu. Tekkinud avaustest lendavad sisse-välja tuvid.

Pikalt müügis olnud kunagise hotellikompleksi ostis tunamullu Aablu Keskuse OÜ. Ettevõtte üks omanik Sven Mihailov kinnitas Tartu Postimehele, et praegusesse seisu hoone kindlasti ei jää. «Kõik vajalikud kooskõlastused ja ehitusluba on olemas ning hoone rekonstrueeritakse ranges vastavuses Tartu linnavalitsuse väljastatud projekteerimistingimustega ning kooskõlastatud projektiga,» lubas ta.

Mihailovi kinnitusel tehti töö käigus projekti ka kõik naabrite soovitud muudatused. Juba on korraldatud ka hange ehituse peatöövõtja leidmiseks ning käivad läbirääkimised lepingu sõlmimiseks.

«Kohe, kui peatöövõtja on välja valitud, alustame ehitustöid, mis plaanide kohaselt valmivad juba käesoleva aasta sügiseks,» lisas Mihailov.

Ranged nõuded

Ehitusregistri andmetel valmis 2946-ruutmeetrise põrandapinnaga maja 1996. aastal. Linlased mäletavad, et algusaastatel oli hotell menukas. Lisaks ööbimisele sai seal keeglit mängida ning majas peeti meeleolukaid pidusid. Tasahilju jäi aga elu hoones soiku.

Et majas alustaks uuesti tegevust hotell, selle vastu pole linnavalitsusel midagi. Hotellidele kehtivad siiski ranged nõuded ning neid täitmata jättes pole võimalik hoone kasutusluba saada, märkis järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint.

Maja seinale peab olema kinnitatud silt «Hotell», aga mitte ainult, tõdes Aint. Lisaks peab hotellis olema vastuvõtt, külastajate registreerimine ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles