Tartu öine 125-kraadine pakane osutus tarkvara apsuks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafik veebisaidilt meteo.physic.ut.ee.
Graafik veebisaidilt meteo.physic.ut.ee. Foto: Keskkonnafüüsika labor

Tartus füüsikainstituudi katusel ööl vastu pühapäeva jäädvustatud õhutemperatuur –125 kraadi ei vasta tegelikkusele, vaid on sugenenud sellest, et seadistamine ei ole veel päris lõpule jõudnud.

Veebisaidil meteo.physic.ut.ee on kirjas, et Tartu ülikooli füüsikainstituudi keskkonnafüüsika labori ilmajaam on uuendamisel ning seoses sellega võib ilmajaama töös esineda häireid ja mõned näidud võivad olla päris valed.

Nõnda saabki temperatuuride vastu huvi tundja enda arvutiekraanile graafiku, kus joon on ööl vastu 4. jaanuari kukkunud 125 külmakraadini Celsiuse järgi.

Atmosfäärifüüsika labori meteoroloogia ja klimatoloogia dotsendi Piia Posti sõnul on niisugune graafik tekkinud seetõttu, et üsna jõulude eel instituudi katusele seatud mõõteriistad ei ole tarkvaraliselt veel täielikult rakendatud.

Lisaks temperatuuri, niiskuse ja õhurõhu anduritele on katusele kinnitatud ka sademete, tuule, kiirgusvoo ja UV andurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles