Ajaleht küsib. Miks ei ole Tartu maratoni rajaolude kohta kusagilt operatiivset infot leida?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kelk
Indrek Kelk Foto: Laura Oks

Miks ei ole Tartu maratoni rajaolude kohta kusagilt operatiivset infot leida? Maratoni kodulehel on küll uudiseid üles pandud, paraku harva. Laiem küsimus on aga, et justkui ei olegi ühtegi korralikku veebilehte, kuhu suusaradade info koonduks. Ainus on vaevu hingitsev ERRi lumeinfo portaal. Kas ei peaks midagi ette võtma? 

Vastab Tartu maraton tegevdirektor Indrek Kelk:

Peaks küll. Tegime ERRile kirja sellesama lumeinfo portaali kohta, palusime teha see uuesti aktiivseks, et oleks võimalik vähemalt infot uuendada, kuna kommentaariumiosa toimib, aga radade haldajad ei saa uut informatsiooni ise lisada. Seetõttu palusimegi, et oleks võimalik see nii palju käima tõmmata, et oleks võimalik uuendada teavet.

Rajamasina viimase läbisõidu kohta sellel leheküljel tegelikult juba oli teie poolt värskendus lisatud.

See oli ka selle töö tulemus.

On olnud ka muid katsetusi terviseradade infot koondada.

Ma väga ei ole jälginud. Eelmisel aastal reklaamiti seda terviseradade portaali, aga nii palju kui kõrvalt olen meie inimestelt kuulnud, on sinna keeruline infot lisada. Käima ei ole see läinud ning inimesed ei oska sinna minna. ERRi lehekülg oli oluliselt rohkem rahva teadvuses.

Me ise üritame oma rajatraktori liikumise gps-info oma kodulehel nähtavaks teha. Traktoril on jälgimisseade peal, praegu on tehnilise teostuse taga, et aken kodulehele saada. Seal oleks värske info, millal rajatraktor viimati millise lõigu läbis.

Rajameistri kommentaar 6. jaanuaril:

Täna sõitis rajatraktor kaks korda raja täies pikkuses läbi. Parimad olud on Harimäe kandis, kus on säilinud ka enne aastavahetuse sula pressitud lumekiht. Seal on võimalik ka klassikat sõita. Otepääl samuti olud paremad. Mujal on olud kehvemad. Elvast Rõngu maanteeni rada mullane ja sõidetav ainult mullasuusaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles