Ahhaa purustas külastajate rekordid

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinosauruste näitus osutus oodatust veelgi populaarsemaks.
Dinosauruste näitus osutus oodatust veelgi populaarsemaks. Foto: Kristjan Teedema

Novembri keskpaigas Ahhaa teaduskeskuses avatud dinosauruste näitus jättis külastajate arvu suure jälje, aasta jooksul käis ülespanekuid vaatamas ligemale 218 000 teadusehuvilist inimest.

Ahhaa teaduskeskuse juhatuse liige Pilvi Kolk rääkis, et võrreldes tunamullusega külastas keskust 28 000 inimest rohkem. „Meil oli aimdus, et rahva arv kasvab, kuid ei tahtnud uskuda, et külastajate arv saab olema selline,“ ütles ta. Tema sõnul ennustasid külastajate hulga suurenemist ka teiste riikide teaduskeskused, kus dinosauruste rändnäitus oli enne Ahhaad avatud.

Rekordiline aasta

Teaduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Mathis Bogens ütles, et lisaks kogu aasta edule kulgesid kõik aasta viimased kuud tõusutempos. „Alates dinosauruste näituse avamisest sai purustatud päevane rekord, milleks on nüüd 2600 külastajat päevas. Kuudest oli edukaim detsember pea 25 000 inimesega,“ selgitas ta.

Bogens lisas, et märkimisväärne osa majakülastustest, pea pooled, lähevad välismaalaste arvele. Suurimad teadusehuvilised tulevad lähiriikidest Lätist, Venemaalt ja Soomest, kuid külalisi on olnud ka Saksamaalt, Suurbritanniast, Tšehhist ja Poolast, täpsustas ta.

Pilvi Kolk ütles, et kui Ahhaa teaduskeskuse külastajatele liita Lõunakeskuse 4D-elamuskino, majast väljas olevate näituste ja messide-ürituste väisajad, küünib 2014. aasta teadushuviliste arv 320 000ni.

Kolgi sõnul on märgatavalt sagenenud ka ruumide rentimine. „Detsembris pidas meie majas jõulupidusid enneolematult suur hulk ettevõtteid. Samuti on populaarne tähistada Ahhaas laste sünnipäevi ja muidki sündmusi,“ rääkis ta.

Aasta toob uuendusi

Suur huvi Ahhaa tegemiste vastu on Pilvi Kolgi sõnutsi tekitanud vajaduse laienduse järele, nii on oodata elusaali juurdeehitist. „Lisaks kaladele, tibudele ja sipelgatele näeb tulevikus elusaalis teisigi loomi,“ tutvustas ta. „Hüppeliselt kasvanud külastajate arv on samuti tekitanud vajaduse suuremate laboripindade ja töötubade järele,“ lisas ta.

Uuest aastast rääkides tõi Pilvi Kolk välja spioonide näituse, mis asendab ülipopulaarse dinosauruste väljapaneku. „Dinosauruseid näeb aprilli lõpuni, sealt alates võtab koha sisse spiooniteema,“ tutvustas ta.

Prognoosi 2015. aasta külastajate arvu kohta pole tema sõnul veel tehtud, kuid ta kinnitas, et teaduskeskus on valmis vastu võtma veelgi enam huvilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles