Suvepilt: aus talukaup jõuab tartlaste toidulauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Ehrenpreis

Kuigi Lõunakeskuses avati väiketalunike toodangut linnainimese toidulauale vahendav taluturg eile kell 16, sagisid huvilised lettide ümber juba hommikul ning ega lahked müüjad uudistajatel tühjade kätega ära minna lasknud.


Aiasaaduste, pagari-, piima- ja lihatoodete lettidele laotatud kaubast kujunesid kõige menukamaks Nopri talumeierei piimatooted.

«Koorekaramell, mädarõikavõie ja taluvõi,» nimetas taluturu müüjaneiu Merily Lukk kõige suuremaid hitte. «Eriti õnnelikud ollakse just selle üle, et ka päris õiget taluvõid nüüd Tartust osta saab.»

Pidulikul avatseremoonial oli kohal ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, kes lõikas kiidusõnade saatel lahti sibulavaniku. Eriti kiitis minister MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti väiketootjate aktiivset ühistegevust, tänu millele tartlased viimaks ka kaubanduskeskusest värsket ning kodumaist talutoitu osta saavad.

Nopri talumeierei peremees Tiit Niilo tänas talupidajate nimel Lõunakeskuse juhti Jaan Lotti, kes oli maamessil talumeeste manu tulnud ning neile oma katusealust pakkunud. «Ega meie säänsest pakkumisest loobuda saanud!» hüüdis Niilo, kelle sõnul ei käi turul mitte võistlemine, vaid kõik tootjad toetavad üksteist linnarahva südamete võitmisel.

Taluturg hakkab Lõunakeskuse teise sissepääsu juures lahti olema 365 päeva aastas. Kogu pakutav kaup on valmistatud kodumaisest toorainest ning jõuab otse müügilettidele hoolikalt välja valitud Lõuna-Eesti väiketalunikelt ja -tootjatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles