Maavanem: ootame bussifirmalt, et ta oma logistika kiiresti paika saaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maavanem Reno Laidre.
Tartu maavanem Reno Laidre. Foto: Margus Ansu

Tartumaa maavanem Reno Laidre saatis ajalehele selgituse seoses probleemidega bussifirma Gobusi ja maakonnaliinide ümber. Maavanem ootab, et bussifirmalt, et ta oma logistika võimalikult kiiresti paika saaks. Maavanem lisas, et lepingutingimuste ja teenuse kvaliteedi osas nad mööndusi teha ei kavatse.

«Tartu maavalitsusse on viimastel päevadel jõudnud palju küsimusi muudatustest maakonna bussiliinidel. Alanud aasta 1. jaanuarist teenindab Tartumaa maakonnaliine hankevõitja Gobus.

Kümme aastat kehtinud sõiduplaanidesse tuli teha muudatused, sest Tartumaal on kümne aastaga muutunud nii asustus, koolivõrk kui töökohtade asukohad. Kõige selgemalt tuli muudatuste vajalikkus ilmsiks piletimüügi andmetest. Lisaks sellele arvestasime kohalike omavalitsuste soove ja reisijate küsitluse tulemusi.

Eelistasime valikute tegemisel tööl ja koolis käijate vajadusi, ühtki muudatust ei tehtud põhjalikult läbi kaalumata. Pidime arvestama sellega, et liinikilomeetreid juurde tekitada ei saa. Kuhugi uue liini sõitma panemine tähendab mõnelt teiselt liinilt bussi äravõtmist. Sellises olukorras pole võimalik, et kõik oleks rahul, aga praegu on võitjaid kindlasti oluliselt rohkem kui kaotajaid.

Suuri muudatusi sõiduplaanides lähiajal ei tule, aga väiksed korrigeerimised on võimalikud. Selleks ootame jätkuvalt tagasisidet kõigilt sõitjatelt: nii nendelt, kellel on tekkinud probleemid, kui nendelt, kellele uued sõiduplaanid sobivad. Muidu jääb ju pilt ühepoolne ja moonutatud.

Oma ettepanekuid saab teha telefonil 730 5253 või e-postiga aadressil anne.vodi@tartu.maavalitsus.ee. Palun inimestel olla mõistvad ja mitte helistada meie ametnike isiklike mobiiltelefonide numbritel, mida Gobus eksikombel levitas.

Reedel, 9. jaanuaril, tuleb Tartu maavalitsuses suur nõupidamine koos Gobusi esindajatega - hindame tekkinud olukorda ja analüüsime tagasisidet.

Lepingutingimuste ja teenuse kvaliteedi osas me mööndusi teha ei kavatse, kõik olulised rikkumised fikseeritakse ning järgneb lepingust tulenev sanktsioon. Liinivõrk oli kõigile hankel osalejatele teada ning pakkumist tehes pidid nad kavandama selleks piisavalt busse ja juhte. Ootame vedajalt, et ta oma logistika võimalikult kiiresti paika saaks, oleme valmis selles igati abistama ja nõustama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles