Tartu uisuplatsidel algas jäätegu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil uisuplatsi rajamine Tamme staadionil. Voolikust kastab jääväljakut sihtasutuse Tartu Sport haldusjuht Mati Tolmoff.
Pildil uisuplatsi rajamine Tamme staadionil. Voolikust kastab jääväljakut sihtasutuse Tartu Sport haldusjuht Mati Tolmoff. Foto: Kristjan Teedema

Pakaseline hommik käivitas Tartu tuntud uisuplatsidel lõpuks jääteo ning juba sel nädalal saavad spordihuvilised kindlasti uisutada.

Teisipäeva hommikul Tamme staadionil uisuväljakut kastnud sihtasutuse Tartu Sport haldusjuht Mati Tolmoff tõdes, et liuvälja valmimine nõuab aega ning kohe ta uisutamisvõimalust välja ei reklaamiks. «Saaks praegu põhja alla, siis ei tee paar päeva sula midagi,» lausus Tolmoff.

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ilmateenistus ennustab praegu nädalalõpuks heitlikku ilma null kraadi piirimail. Et jääväljak väiksemad sulailmad kenasti üle elaks ja uisurauad jääst läbi ei vajuks, peab jääkihti kasvatama vähemalt viie kuni seitsme sentimeetri paksuseks, täpsustas Tolmoff.

Praeguse plaani järgi käib jääkihi kasvatamine kuni kolmapäeva õhtuni ja on võimalik, et seejärel saab ka juba uisutada. Parem päev selleks on aga kindlasti neljapäev ja kui kõik läheb plaanipäraselt, jõuab selleks ajaks väljaku kõrvale ka uisulaenutuskiosk. Uiskude laenutamine ühe tunni eest maksab täiskasvanuile kaks eurot ja 50 senti. Oma uiskudega sõidu eest raha ei küsita.

Laululavalgi alustati täna kiviparketi veega piserdamist, ent sealgi pole uisutamisvõimaluste kiiret tekkimist oodata. «Kui ilm lubab, siis nädalavahetuseks,» pakkus Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu.

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tund uiskude laenutamist laululaval maksab puhkepargi veebilehe andmetel 2.50.

Tõenäoliselt saab kõige esimesena oma uisuväljaku Tartu kaubamaja kõrval avada aga Tartu seikluspark, kes alustas kastmisega juba esmaspäeval. Täna hommikul tööd jätkusid.

Voolikut käes hoidnud seikluspargi juhatuse liige Ragnar Kekkonen kinnitas, et kastmine jätkub ööni, sest ettevõtte soov on väljak kolmapäeval avada.

Foto: Risto Mets

Ka kaubamaja kõrval on oma uiskudega tritsutamine prii. Sõiduvahendeid laenutades tuleb esmaspäevast neljapäevani kukrut kergendada 2.50 võrra, reedest pühapäevani veidi rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles