Kuidas läks Tartu koolidel vastuvõtt 10. klassidesse?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sasi
Tartu abilinnapea
Jüri Sasi Tartu abilinnapea Foto: Pm

Kuidas läks Tartu gümnaasiumidel vastuvõtt 10. klassidesse ja kas kõik koolid saavad avada uued gümnaasiumiklassid?

Jüri Sasi
Tartu abilinnapea


Juuli alguseks tulid kõikidel koolidel kavandatud kümnendad klassid täis, kuid olukord võib sügisel mõnevõrra muutuda. Mõnigi õpilane, kes on saanud Tartu kooli, võib sügisel jääda kodukohta, kuna pere leiab, et elu Tartus on kallis ja kodus on ikkagi soodsam.

Muutusi võib tulla kuni 10. septembrini, mil statistilised andmed tuleb esitada haridusministeeriumile.

Kui seetõttu näiteks Treffneris mõni õpilane ära kukub, võtab kool vabale kohale õpilase juurde, mis ahelreaktsioonina tähendab, et mujal tekib vaba koht.

Kas läinud talve ja kevade kartus, et mõnel koolil vastuvõtt ei õnnestu, oli aluseta?

Seda mitte. Paljudel juhtudel lasti latti alla.

Millistes koolides, ega ometi tippkoolides?

Ka nendel koolidel, kes on riigieksamitulemuste pingereas eesotsas, oli tänavu raskem kõiki plaanitud õpilasi leida. Latti langetati ka neis.

Mis sellest tulenevalt nüüd ees ootab?

Eks peame tõsiselt analüüsima õpilaste käitumist ja koolide vastuvõtutulemusi ning oktoobris otsustama, millise hulga kümnendaid klasse avame tuleval aastal.

Kuidas kommenteerite riigieksamitulemuste pingereas Raatuse gümnaasiumi paigutumist Kivilinna koolist ettepoole (Raatuse 55. ja Kivilinna 58.)?

Esiteks ei saa ühe aasta põhjal teha järeldusi. Teiseks peab vaatama, kui palju õpilasi riigieksamit üldse tegi. Mida rohkem õpilasi neid teeb, seda madalamaks kujuneb keskmine hinne. Kolmandaks peab analüüsima, mis ainetes riigieksameid tehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles