Elumajast varastati 117 000 euro väärtuses esemeid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemurdmine. Foto on illustratiivne.
Sissemurdmine. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Lõuna prefektuuri teatel on viimase kuu jooksul Tartus ja linna lähiümbruses oluliselt sagenenud vargused era- ja kortermajadest. Suurima kahjuga vargus pandi toime detsembrikuus, kui eramajast varastati ehteid, sularaha ja teisi esemeid kokku enam kui 117 000 euro väärtuses.

Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Viktor Võsokovi sõnul on novembri- ja detsembrikuu jooksul korravalvuriteni jõudnud umbes paarkümmend teadet sissemurdmistest ja vargustest eramajadest, ridaelamuboksidest ja ka korteritest.

Enim teateid vargustest on politseile tulnud Ülenurme vallast, Ihastest, Vahi külast ja Elva linnast. Juhtivuurija sõnul on vargad sihikule võtnud uuemad elamurajoonid, lootes sel viisil sattuda jõukate majapidamiste peale.

Sisenetud on nii uste, akende kui ka rõduuste kaudu. Sagenenud on juhtumid, kus uste lukud kas muugitakse või lihtsalt lõhutakse lahti. On olnud ka juhtumeid, kus akna või ukse vahele pannakse raudkang ning murtakse see jõuga lahti.

Politsei soovitab oma koduuks lukustatuna hoida, nii kodust lahkudes, uneajaks kui ka kodus viibides. Samuti tuleks oma hinnalisem vara kindlustada ning vastavalt võimalustele paigaldada eluruumidesse valvesüsteemid ja õuele anduritega valgustid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles