Opositsiooni vaade Tartu eelarvele: Jüri-Ott Salm, Vabakund

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolinik Jüri-Ott Salm.
Tartu linnavolinik Jüri-Ott Salm. Foto: Margus Ansu

Vabakund jättis linnaeelarve üle hääletamata, ei poolt, ei vastu. Miks?

See on selle koalitsiooni eelarve, meil ei olnud põhjust olla täienisti selle vastu. On selge, et eelarve sisaldab väga palju olulisi kulusid. Pigem meie vaidlus linnavalitsuse ja koalitsiooniga käis selle üle, kui kaasav on eelarveprotsess ning kui läbipaistvad eelarve koostamise põhimõtted ja info nii volikogu liikmetele kui linnakodanikele. Hea, et abilinnapea Kajar Lember on meile mõningat infot jaganud, kuid siinkohal pean ikkagi möönma, et kui infot antakse nii, et näidatakse mõningaid tabeleid üksnes ekraanil, siis seda ei pea ma normaalseks info jagamise viisiks.

Esitasime arupärimise, vastus oli see, et infot jaotatakse ja tabeli edastas ta meile väljaspool arupärimist. Kajar Lemberi ja ka Tõnu Intsu (SDE) lõppsõnavõtud jagasid vaadet, et ei peeta mõistlikuks eelarve soovide väljajagamist avalikkusele. Samal ajal räägivad linnavalitsus ja koalitsioon kaasavast linnajuhtimise protsessist. Nende mõtted ja teod minu arust kahjuks ei ühti.

Eelarve sisus näeme kõige suuremat probleemi selles, et haridusasutustele on tehtud ettekirjutused, mis on küll ajatatud ja neid ei pea kohe täitma, kuid vajalike tööde maht on suur. Linnal on laenuvõime ja on oodata ka tulumaksu laekumise suurenemist – oleks olnud õige neid puudujääke kiiresti kõrvaldama asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles