Sõnateatri aastaauhinna pälvis muusik

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ele Sonn võib olla nii klaverisaatja kui ka klavessiinimängija (pildil).
Ele Sonn võib olla nii klaverisaatja kui ka klavessiinimängija (pildil). Foto: Sille Annuk

Vanemuise loomenõukogu andis välja aastaauhinna ja preemia kolmele loomingulisele, kahele tehnilisele ja ühele administratiivtöötajale. EMT sõnateatri aastaauhinna sai kontsertmeister Ele Sonn, kes on teinud muusikalisi kujundusi draamalavastustele ja peale selle aitab laulvaid näitlejaid hääleseadjana.

Tänavu tuli Ele Sonni muusikalisel juhtimisel vaatajate ette kaks lavastust. Luke mõisapargis mängisid juunis ja juulis Maria Soomets, Priit Strandberg ja Tanel Jonas muusikalist suvelavastust «Segajad». Needsamad näitlejad on trupi tuumikus Vanemuises detsembri algul esietendunud laulude ja lugude õhtus «Minu veetlev Tartu». Mõlemas lavastuses on koos näitlejatega laval Ele Sonn, nagu ka sõnalavastuses «Fanny ja Alexander», kus ta on ühtlasi muusikajuht.

Vanemuise loomenõukogu poolt välja antud Larseni balletiteatri aastaauhinna pälvis repetiitor Jelena Karpova. Ta on olnud Vanemuise balletisolist ning töötab aastast 2005 balletirepetiitor-assistendina, aga toimib ka koreograafi ja lavastajana.

Amservi muusikateatri aastaauhinna sai ooperikoori kauane peakoormeister Piret Talts.

Kinema tehnilise töötaja aastapreemia pälvisid inspitsient Ülle Tinn ja vanemlavameister Oliver Pärna. Kinema administratiivtöötaja aastapreemia sai palgaarvestaja Salme Kuik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles