Tartu liitub Euroopa teaduskultuurilinnade võrgustikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavolikogu võttis vastu otsuse Tartu liitumiseks Euroopa teaduskultuurilinnade võrgustikuga.

Võrgustik ühendab Euroopa linnu, mida iseloomustab keskmisest suurem seotus teaduse ja haridusega, neis asuvad teaduskeskused, uurimisasutused ja ülikoolid.

Teaduskultuurilinnade võrgustikuga liitumiseks ning tiitli taotlemiseks allkirjastab liituda sooviva linna linnapea ühisdeklaratsiooni, millega linn kinnitab valmidust rakendada poliitikaid ja strateegiad teaduskultuurilinna kriteeriumidele vastamiseks.

Tänaseks on deklaratsiooni allkirjastanud 47 linna, nende hulgas näiteks Viin, Sofia, Riia, Zagreb, Valencia, Torino, Magdeburg, Köln, Jerusalemm, Dublin jne.

Võrgustik pakub võimalust liita erinevate linnade pädevused ja jagada ideid, kuidas teadust ja teaduspõhist kultuuri ja mõtteviisi levitada. Samuti on võrgustikus palju erinevaid kontakte, mille kaudu on võimalik ühisprojektidele partnereid leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles