Kallaste uus linnapea tuli pealinnast

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste linnapea Gerli Koppel.
Kallaste linnapea Gerli Koppel. Foto: Kristjan Teedema

Kallaste linnavolikogu valis kuu aega tagasi uueks linnapeaks tallinlanna Gerli Koppeli (39).

«Tänu laevaremondislipile olen Kallastel tuntud inimene,» kinnitas Gerli Koppel. «Tegelesin majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi merendustalituses töötades Kallaste slipiga 2010. aastast saadik.»   

Gerli Koppel on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli Eesti mereakadeemia meretranspordi juhina (varasem sadamainseneri eriala) ja töötanud 17 aastat teede- ja sideministeeriumis ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis merenduse alal.  

Kallastest, mille külje all lainetab Peipsi järv, mitte meri, on linnapeal rääkida vaid head. «Ilus väike linn, sõbralikud inimesed, mul on väga head muljed siit,» märkis ta.

Praegu on Gerli Koppelil kiire aeg, sest on tarvis end linna elu ja paberimajandusega kurssi viia. «Siin on palju teha, peame leidma Kallastele niši, mille abil siia inimesi tuua,» ütles ta.

Lisaks on tal veel mõned tööd teha ka eelmises töökohas, Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuses. Aega peab jätkuma ka Tallinnas elavale 15-aastasele pojale, kes lõpetab kevadel põhikooli.

Kallaste eelmise linnapea, nüüd samas abilinnapeana töötava Viktor Nukka kõrvaldas kohus ametist 2013. aasta märtsis. Sügisel mõistis kohus Nukka süüdi linna raha omastamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles