Tartu järgmise aasta eelarve on 139,4 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu kinnitas täna 2015. aasta eelarve kogumahus 139 434 869 eurot, kinnitamist toetas 30, vastu oli 8 volikogu liiget.

Tartu eelarve maht kahaneb võrreldes käesoleva aasta täpsustatud eelarvega 0,4 protsenti ning seda eelkõige linna läbi aegade ühe suuremainvesteeringuobjekti - idapoolse ringtee - valmimise ning sellega seotud toetuste vähenemise tõttu.

Tartu põhitegevuse tuludeks (maksud, kaupade ja teenuste müük, jooksvateks kuludeks saadavad toetused, muud tegevustulud) on järgmisel aastal planeeritud 112,2 miljonit eurot. Linna peamine tuluallikas on 59,7 miljoni euroga üksikisiku tulumaks, mille prognoositav laekumine kasvab 2014. aastaeelarvega võrreldes 5,6 protsenti.

Põhitegevuse kuludeks on kavandatud 106,2 miljonit eurot, kasv on käesoleva aastaga võrreldes 3,8 protsenti. Põhitegevuse kuludest üle poole ehk 59,2miljonit eurot läheb haridusele. Lasteaedade, koolide, noorsoo-, kultuuri- ja sotsiaalasutuste palgafondi kasvuks on tuleva aasta eelarves ette nähtud üle 2 miljoni euro.

Investeerimistegevuse tulud (põhivara müük, põhivara soetuseks saadavad sihtfinantseeringud, finantstulud) on 13,5 miljonit eurot. Investeerimistegevuse kulud on 25,3 miljonit eurot, mis moodustab kogu eelarve mahust 18 protsenti.

Investeeringud kaetakse 49 protsendi ehk 12,2 miljoni euro ulatuses linna vahenditest ning 51 protsenti ehk 13 miljonit eurot tuleb välisrahastusest. Välisrahastusest valdav osa läheb idapoolse ringtee ehituse ning Tamme gümnaasiumi Nooruse tänava hoone rajamise toetuseks.

Hariduse valdkonda investeeritakse kokku ligi 11,2 miljonit eurot. Suurim investeering on 8,1 miljoni euroga Tamme gümnaasiumi ja täiskasvanute gümnaasiumi tarbeks renoveeritav Nooruse tn 9 koolimaja.

Lasteaedade rajamiseks ja remondiks on eelarves kokku 1,5 miljonit eurot, renoveeritakse Kesklinna lastekeskuse vanim osa ja projekteeritakse juurdeehitis, samuti algab Pepleri tänava uue lasteaia projekteerimine.

Majanduse valdkonna investeeringud on ligi 11 miljonit eurot, sellest 6,6 miljonit läheb idapoolse ringtee ehituse eest tasumiseks. Teiste tänavate rekonstrueerimiseks ja ehituseks on eelarves 1,7 miljonit eurot, ülekateteks ja pindamisteks 650 tuhat eurot ning jalg- ja jalgrattateede rajamiseks ja projekteerimiseks 592 tuhat eurot.

Vabaaja ja kultuuri valdkonna ning sotsiaalvaldkonna suurimad investeeringud on Annelinna kunstmuruväljaku rajamine (165 tuhat eurot) ja Annelinna sotsiaalabi piirkonnakeskuse rajamine Anne sauna hoonesse (440tuhat eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles