Aasta sportlase valimine kestab veel paar päeva

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Haugasmägi.
Rasmus Haugasmägi. Foto: Margus Ansu

Aasta sportlase internetihääletusel Eesti olümpiakomitee (EOK) kodulehel saab hääletada 21. detsembri hilisõhtuni. Praeguseks on detsembri alguses alanud hääletusel osalenud üle 20 000 spordisõbra.

Spordiaasta edukamad selgitatakse välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ning spordialaliitude häälte põhjal. Laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril Nordea kontserdimajas toimuval spordiaasta tähtede galaõhtul. Spordiaasta pidulikust lõpetamisest teevad algusega kell 21.30 otseülekande ETV ja Vikerraadio.

Need, kes ei ole leheküljel veel oma häält andnud, saavad seda teha siin. Nomineeritute hulgas on ka mitmeid Tartu sportlasi.

Eestis on aasta sportlasi valitud juba 80 aastat, esimeseks aasta sportlaseks valiti 1933. aastal kaugushüppaja Nikolai Küttis. 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev traditsioon, mida on aja jooksul täiustatud: 1967. aastast valitakse eraldi aasta mees- ja naissportlast, 1969. aastal lisandus aasta võistkond ning 1988. aastal treener.

Mullu pälvisid kõrgeimad tunnustused ja Kristjani-nimelised auhinnad vehklejad Nikolai Novosjolov ja Julia Beljajeva, epeenaiskond koosseisus Erika Kirpu, Irina Embrich, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva ning maadlustreener Henn Põlluste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles