Endel Nõgene dirigeerib Vanemuise advendikontserdil

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maestro Endel Nõgene Vanemuise sümfooniaorkestriga proovisaalis.
Maestro Endel Nõgene Vanemuise sümfooniaorkestriga proovisaalis. Foto: Sille Annuk

Eeloleval laupäeval kell 18 annab Vanemuise sümfooniaorkester Tartu Jaani kirikus tavapärase advendikontserdi. Dirigeerib maestro Endel Nõgene, kellele see on väärikas tähis 40-aastasel lavateel.

9. märtsil 1950 Tartus sündinud Endel Nõgene on olnud Vanemuises dirigent (1974–1980), peadirigent (1980 ja 1981) ning muusikajuht ja peadirigent (1987–1999). Aastail 1979–1987 ja 1999–2005 dirigeeris ta Estonia teatris. Muu hulgas on ta töötanud ka külalisdirigendina Leedu rahvusooperis.

Laupäevasel advendikontserdil soleerivad lauljad Karmen Puis ja Simo Breede ning viiuldaja Miina Laanesaar. Lisaks Vanemuise sümfooniaorkestrile ja solistidele osalevad kontserdil maaülikooli meeskoor Gaudeamus, rahvaülikooli segakoor ja laulukoor Tarbatu. Koormeister on Lauri Breede.

Advendikontserdil kõlavad Giuseppe Verdi Desdemona palve ooperist «Othello», Franz Schuberti «Ave Maria», Adolphe Adami «Jõuluöö», Franz Xaver Gruberi «Püha öö» ja teised klassikalised palad.

Kontserdi piletihinna määrab iga külastaja ise, tehes annetuse Vanemuise fondi. See loodi 30. detsembril 2006 Tartu Kultuurkapitali juurde erakapitali ja Tartu linna toel. Fondi eesmärk on toetada Vanemuise teatri töötajaid nende erialasel arengul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles