Video: Väike köök ajab kingitustest üle

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liidia Laaneoja korteri väikeses köögis eriti liikuda ei saa, sest köögikappide-esine ja köögilaua-alune on kingipakkidest ummistunud.

Laaneoja ütleb, et ega ta suurt söögitegemist enne nädalalõppu ette võtagi. «Ajan lihtsama toiduga läbi, söön salatit ja keedan teed,» ütles ta millegi üle kurtmata, muudkui naeratades.

Liidia Laaneoja on endiste meditsiinitöötajate ühingu Halastus juht ning niisugune uputus valitseb tema köögis igal aastal enne jõule.

Tänavu jagab ta koos abilistega oma ühingu liikmetele laiali 94 jõulupakki, milles on piparkoogid, śokolaad, apelsin, kohvi, jõuluküünal ning veel üht-teist. Sealt ei puudu ka Ropka-Karlova päevakeskuse häälekandja «Saatuse teed», mida samuti aitab toimetada Liidia Laanoja ning mille viimases numbris on ära trükitud ta enda loodud luuletus «Jõulumälestus».

Liidia Laaneoja on pakkide kokkupanemisel aidanud Maie Riit ja Moonika Klais, ning kauba kojutoomisel ta enda pojapoeg Marko Zeisik koos perega. Laanoja on tänulik teistelegi, kes on seisnud selle eest, et kingipaki sisse midagi panna oleks.

Kingitused jagatakse laiali 19. detsembri jõulupeol. Nendele, kes sinna tulla ei jaksa või ei saa, viib Liidia Laaneoja abilistega pakid isiklikult kohale.

Liidia Laaneoja on 81-aastane ning endiste meedikute ühing Halastus 21 aastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles