Kõrvekülas võistlesid jõutõstjad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstekang. Illustreeriv foto.
Tõstekang. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Laupäeval peeti Kõrveküla spordihoones tänavusi lahtisi Tartumaa meistrivõistlusi jõutõstmises. Kaasa lõi 36 sportijat.

Meeste kõrval kükkis, tõukas kangi rinnalt ning tegi sellega jõutõmmet kümme naist. Õrnema soo parim üle 63 kg klassis oli Siret Sügis TÜ ASKst. Tänu tugevale tulemusele jõutõmbes (140 kg) sai ta tõstetud kilogrammide kogusummaks 292,5, mis andis 311,89 Wilksi punkti. Punktisummalt veelgi parema tulemuse (338,67) tegi aga kuni 63 kg klassis Marianna Bogdanova TÜ ASK / Ülenurme klubist. Tema kogusumma oli 285 kg.

Meestest hoolitses võimsaima tulemuse eest Erkki Hirsnik TÜ ASKst. Oma kuni 105-kiloste meeste tulemusega oli ta absoluutne võitja kogusummas (720 kg) ja ka Wilksi punktide arvestuses (437,22).

Nii kükis kui rinnalt surumises leidus eri kaalukategooriates tugevamaidki sportlasi, kuid jõutõmbe tulemus, 315 kg, osutus ülekaalukalt parimaks. Ka üle 105 kg kaalunud meeste arvestuses võitjaks tulnud Kaido Kuusik MV spordiklubist jäi Hirsnikule jõutõmbes alla 55 kiloga.

Kuni 93 kg meeste seas võitis 587,5-kilogrammise kogusumma ja 370,77 Wilksi punktiga konkurentide ees veenvalt Kristo Krõlov TKHKst.

Kuni 83 kg kategoorias oli parim Ando Tuul TÜst, kuni 74 kg klassis Allan Nikopensius TÜ ASK / Lähte klubist ja kuni 66 kg klassis Kermo Pärn TÜ ASKst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles