Pildid: torm avas uue silla enne tähtaega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla juures ringtee ääres paiskas tugev tuul pikali liikolusmärgid, mis keelavad sõitu ehitusjärgus Ihaste sillale.
Tartu vangla juures ringtee ääres paiskas tugev tuul pikali liikolusmärgid, mis keelavad sõitu ehitusjärgus Ihaste sillale. Foto: Risto Mets

Vali tuul paiskas täna ennelõunal pikali liiklusmärgid, mis keelavad sõitu valmivale Ihaste sillale. Nii arvas osa linnakodanikke, et võib alles ehitatavat tänavat juba kasutama hakata.

Sarnaselt ülejäänud Eestiga sasisid tormi-iilid Tartutki. Tänavad kattusid oksteprahiga juba hommikutundidel.Päeval veelgi tugevnenud tuul murdis puid ja lõhkus elektriliine. Linnas ringi käies võis pidevalt näha mööda kihutavaid päästeautosid, kes sõitsid ühelt väljakutselt teisele vahepeal staapi pöördumata.

Kella 16ks olid Lõuna-Eesti päästjad saanud kokku 98 ilmastikuoludest tingitud väljakutset. Valdavalt olid väljakutsed seotud teedele ja tänavatele kukkunud murdunud puudega, kinnitas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. Katkiste elektriliinide puhul piirati ohuala ning teavitati elektrikuid.

Suureks abiks riiklikele päästemeeskondadele on liiklusohtlike puude kõrvaldamisel olnud Lõuna-Eesti vabatahtlikud päästjad, kes on hoidnud oma kodukandi teed liigeldavad.

Tartust ja teistestki Lõuna-Eesti linnadest said päästjad teateid ka lahtistest katuseplekkidest või tuulega lahti tulnud ohtlikest ehituskonstruktsioonidest. Inimvigastuste või ohvritega õnnetustest Lõuna-Eesti päästjad teateid saanud ei ole.

Tartumaalt on tulnud 29 väljasõitu, millest tõsiseim viis päästjad Koidula tänavale. Seal kukkus suur puu elektriliinidele ja tõmbas maha ka kolm posti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles