Raadi lennuväljale maandus salapärane must hiigelõhupall

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must hiigelõhupall peatus hakkepuiduhunniku otsas.
Must hiigelõhupall peatus hakkepuiduhunniku otsas. Foto: Kristjan Teedema

Toimetusse tuli teade, et Raadi lennuväljale on täna keskpäeval maandunud hiiglaslik must õhupall, mille päritolu ei ole teada. Kell 13.30 avanes betoonist maandumisrajal hakkepuiduhunnikute juurde kiirustava reporteri ja fotograafi ees pilt, mille keskmes oli kaugelt vaadates justkui must auk ning selle juures askeldasid kolm suurt inimesesarnast olendit ja üks tilluke.

Päris lähedal selgus, et need olid urbanist Andra Aaloe ja kunstnik Flo Kasearu ning neid abistavad Tõnu Narro ja väike Vint Narro. Tegevust Raadil nimetasid nad sümboolseks maandumiseks. Seejärel võtsid nad suuna ERMi ehituse suunas ja kavatsesid hiljem minna koos palliga üle silla ja mööda kaldapealset kesklinna.

Nii elustasid nad tartlastele installatsiooni «O» ehk «Must auk», mida on Tallinna kui kultuuripealinna aastal 2011 näidatud tallinlastele, lätlastele, Helsingi, Peterburi ja Kilingi-Nõmme elanikele.

Flo Kasearu arvates jõuab pall võibolla kella poole kolme paiku Kaarsillale ja seejärel mujale südalinna. Kindlasti on see aga kell 18 Tartu ülikooli endise kiriku Jakobi tänava poolse ukse juures.

Samal ajal algab kõige kõrgemal korrusel tegutsevas Y-galeriis rühmitise Tsirkus-Kunst-Teater etendus «Põleva kaelaga kirjak» ning trükise «Head und, Tartu!» esitlus. Ühtlasi avatakse Y-galeriis viiendat ja viimast korda kunstifestival Art Ist Kuku Nu Ut. Festivali raames liigub suur must õhupall Tartus ringi ka laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles