Tantsukooli galaõhtu heidab pilke vabatantsu aastakümneile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just tantsukool on ikka ja jälle osalenud võistlusel "Koolitants", mille tänavuses piirkondlikus eelvoorus esines selle kooli väikeste tantsijate rühm tantsuga "Tähtede trall".
Just tantsukool on ikka ja jälle osalenud võistlusel "Koolitants", mille tänavuses piirkondlikus eelvoorus esines selle kooli väikeste tantsijate rühm tantsuga "Tähtede trall". Foto: Margus Ansu

Vanemuise suures majas tuleb laupäeval kell 19 vaatajate ette galaõhtu, mis seab tähtsaks arvu 30. Just nii palju aastaid tagasi oktoobris hakkas Tartus vabatantsu õpetama Maia Karm ja sama kaua on tegutsenud Just tantsukool (endiste nimedega H stuudio ja Hetero stuudio).

Just tantsukooli enam kui 200 vilistlase hulgas on mitmeid uue põlvkonna tunnustatud tantsutegelasi ja –õpetajaid, kellest paljusid võib kohata ka galaõhtul. Kooli juhataja Anne Tamm-Kivimetsa teatel on laval nii taastatud tantsuseadeid kui uuemat loomingut.

Juubeliaastat on tänavu tähistatud tantsuetenduste ja esinemistega peaaegu igal kuul. Lisaks tavapärastele etenduspaikadele, nagu Vanemuine ja Tartu Uus Teater, on Just tantsukool tulnud vaatajate ette ka sellistes kohtades, nagu galerii Noorus, Tartu loodusmaja, Jaani kirik, Toomkiriku varemed ja Tasku keskus.

Galaõhtut Vanemuises laupäeval juhivad tantsukooli vilistlane, Pärnu Endla teatri näitleja Kati Ong ning Vanemuise teatri balletitantsija ja koreograaf Janek Savolainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles