Samelin hakkas tootma oma turvajalatseid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samelini õmbleja Pille Aab ja ta kolleegid valmistavad praegu töösandalette Eesti päästjatele.
Samelini õmbleja Pille Aab ja ta kolleegid valmistavad praegu töösandalette Eesti päästjatele. Foto: Margus Ansu

Kui varem valmistas Tartu jalatsitootja Samelin töö- ja turvajalatseid Skandinaavia firmadele, siis nüüd on tootmises kaheksa mudelit viimastele nõuetele vastavaid turvajalatseid, mis on mõeldud eelkõige Eesti ettevõtetele.

Töö- ja turvajalatsite tegemine pole Samelinile võõras ala, selliseid kindlatele nõuetele vastavaid jalatseid on ligi 15 aastat allhankena valmistatud Skandinaavia firmadele. Aasta alguses hakkas Samelin välja arendama oma kaubamärgiga turvajalatseid, selleks oli paras aeg mitmel põhjusel.

«Eesti ettevõtted on kosunud, ei taheta enam Hiinas tehtud odavaid turvajalatseid, kuid samas on näiteks väga häid jalatseid tegeva Sievi kaup ikka kallis,» ütles ASi Samelin juht Leida Kikka. Teisalt kehtestati Euroopa Liidus sellest aastast turvajalatsitele veel rangemad nõuded, näiteks ei tohi turvajalats libiseda ka glütseriiniga kaetud põrandal. Nii tuli kõigil tootjatel välja töötada uued kollektsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles