Kutselised kalurid võivad Peipsil taas kala püüda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latikad. Illustreeriv foto.
Latikad. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Põllumajandusminister Ivari Padar allkirjastas täna käskkirja, millega on 11.–19. detsembrini lubatud kaluri kalapüügiloa alusel latikapüük nakke- või raamvõrguga Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel.

Püük avatakse, sest pärast püügiandmete kokku lugemist selgus, et järvistu aastasest lubatud latikakogusest on püüdmata 22,9 tonni (3,1%), haugikogusest 16,68 tonni (13,9%) ja kohakogusest 87,5 tonni (13,5%), vahendas põllumajandusministeerium. See tähendab, et 2014. aastaks lubatud kalakoguste piires ongi võimalik lubada veel tänavu lühiajalist püüki Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel.

Kutselistel kaluritel on lubatud püük nakke- või raamvõrkudega Peipsi järvel kaldast kaugemal kui kilomeeter ning Lämmi- ja Pihkva järvel kaldast kaugemal kui 500 meetrit. Samuti avatakse uuesti latikapüük, mis varem peatati, kuna aastane lubatud kogus oli täitumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles