Tartu kikkpoksiklubi naasis võistlustelt korraliku medalisaagiga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kombati klubi võistlejad Tallinna rahvusvahelisel turniiril.
Tartu Kombati klubi võistlejad Tallinna rahvusvahelisel turniiril. Foto: Erakogu

Kikkpoksiklubi Kombat liikmed tõid nädalavahetusel Tallinnas peetud rahvusvahelistelt võistlustelt K-1 FFC Open 2014 koju kolm kuld- ja kaks hõbemedalit.

Kuuest riigist pärit 22 klubi osalusel peetud võistluse aukülaliseks oli neljakordne maailmameister Semmy Schilt. «See oli nii korralduslikult kui ka võistlejate poolest Eestis peetud amatöörvõistlustest kõrgeima tasemega võistlus üle aastate,» kinnitas Kombati peatreener Rain Ruuder.

Ruuder ise võitis kehakaalus kuni 86 kg poolfinaalis endast peajagu pikema leeduka Tadas Kuliavase kohtunike häältega 2:1 ning finaalis saavutas kindla 3:0 võidu lätlase Arturs Ozolinši vastu. Kõige säravama medali sai sportlane kaela hoolimata kiusavast palavikust.

Ruuderile oli finaalmatš ka revanšiks, sest tänavu kevadel toimunud Latvia Openil tuli tal Ozolinšilt vastu võtta napp kaotus. Lisaks valiti Ruuder Tartu aasta parima sportlase tiitli nominendiks ning Tartu parimaks kikkpoksijaks.

Hästi läks ka teistel kombatlastel. Hõbedale tuli Kadri Lees-Leesmaa (naised kuni 60 kg), alistades poolfinaalis leedulannast vastase juba esimeses raundis. Finaalis tuli tal aga alla vanduda kogenumale klubikaaslasele Kombatist Jelena Hokkonenile, kes krooniti ka ses kaalus võitjaks.

Merle Hein naiste kehakaalus kuni 70 kg pidas finaalis kõva lahingu endast palju kogenuma poolatari vastu ning kaotas kohtunike häältega 2:1. Samas pälvis Hein publiku eriauhinna ja karika väga südika ja lõpuni võitlusliku esinemise eest.

Noormeeste kuni 14-aastaste kehakaalus 67+ kg võitis nii poolfinaali kui finaali Eesti klubidest pärit vastased kindlalt kombatlane Mark Lazik ja saavutas esikoha. Kokkuvõttes tuli Kombat 204 punktiga neljandale kohale. Saavutuse teeb Ruuderi hinnangul märkimisväärseks asjaolu, et oma klubile oli punkte kogumas vaid viis osalejat.

Klubide arvestuses sai enim punkte (694) Eesti spordiklubi FFC, kes oli välja pannud 26 kikkpoksijat. Konkiro, samuti Eesti klubi, teenis 20 võistleja peale 504 punkti. Läti koondis koosnes kümnest võistlejast ning nende punktide kogusumma oli 308, mis tõi lõunanaabritele kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles