Tartus saab näha breiktantsu maailmameistreid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Battle of EST. Crossing Streams Crew (EST) vs Navi (UKR). Pildil Navi.
Battle of EST. Crossing Streams Crew (EST) vs Navi (UKR). Pildil Navi. Foto: Margus Ansu

Battle of EST (BOE) toob juba 14. korda Tartusse mõõtu võtma rahvusvaheliste breigi- ja tänavatantsuvõistluste parimad tantsijad kogu maailmast. Nende kõrval saab näha ka Eesti parimate etteasteid.

Viimastel aastatel oleme võistlema saanud maailma tippvõistlustel R16, Battle of The Year (BOTY) ja UK BBoy Championship võidutsenud meeskondi, rääkis ürituse staažikas korraldaja Oliver Soomets. «Seega võime võistluse taseme kohta julgelt öelda, et Tartus toimuvad detsembrikuus mitteametlikud breigi maailmameistrivõistlused,» sõnas ta.

Selleaastased tähtkülalised on populaarne Bboy crew Gamblerz Lõuna-Koreast. Ameerika Ühendriike tulevad esindama sealsete parimate breigitiimide Flipside Technique ja Beast Coast liikmetest kokku pandud supermeeskond Beast Docious Kingz. «USA tiim on sealsest kahest kõige kõvemast crew'st kokku pandud tõeline löögirusikas, kes on võitnud ära hiljutise BOTY võitja ja maailmameistri Predatorzi, kes on ka eelmise aasta BOE võitjad,» rääkis Soomets.

Eestit esindab 5 vs. 5 valitud ehk VIP-crew'de võistluses kodumaine meister Submission. Neljas valitud tiim on OBC ehk Original Breakers Circle Venemaalt.

Soometsa sõnutsi on OBC Venemaa parim breigimeeskond ja tunnistatud ametlikult Vene meistriks. Muu hulgas esinesid nad Sotši olümpiamängude avamisel ning on üles astunud muudel suurtel riigisündmustel. Nende trupi liider Alcolil võitis sel aastal ka BOTY individuaalvõistluse.

BOE-le on oodata 400 tantsijat 20 riigist. Kaugemalt tulijatest on peale Korea ja USA näiteks Maroko ja Alžeeria.

Võistlused algavad Vanemuise kontserdimajas 13. detsembril eelvoorudega kell 11, finaalid saavad alguse kella 18 ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles