Cinamon investeeris filmipildi parandamiseks 300 000 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinamoni kino. Illustreeriv foto.
Cinamoni kino. Illustreeriv foto. Foto: Cinamon

Neljapäeval avab Cinamon Tasku keskuses uue filminäitamise tehnika saanud kinosaalid, lubades tartlastele senisest paremat kinoelamust.

Kui seni oli uudne  HFR 3D tehnoloogia Eestis vaid Tallinna kinodes, siis nüüd on samasugune võimalus Tartus Cinamoni kolmes kinosaalis. Uued filmiprojektorid on ka kahes ülejäänud saalis, kinnitas ettevõte oma teates.

Cinamoni juhi Maret Vanaselja sõnul on nüüdisaegne kinoelamus emotsiooni kandev ning seda toetab aina enam tehniline teostus. Pildi kvaliteet on kinole väga oluline aspekt, samuti võimaldab uus tehnika tuua vaatajate ette laiema filmivaliku kui seni, lisas ta.

HFR ehk suure kaadrisageduse puhul ei esine pildi vilkumist, värinat ega liikumishägu. Iga sekundi kohta näeb silm kaks korda rohkem kaadreid (tavapärase 24 kaadrit sekundis asemel on HFRis 48 kaadrit sekundis).

Vanaselja sõnul on kinol Tartu kunstielus väga suur roll. Emajõelinnas tegutseb üheksa aktiivses kasutuses olevat kinosaali kokku 1029 istekohaga. Mullu oli Tartus 740 kinoseanssi ja kinokülastusi kokku 497 302.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles