Galerii: Nõo rahvas pani muusikakoolile nurgakivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paari nädala pärast möödub kümme aastat sellest, kui hakati rääkima muusikakooli probleemidest, meenutas Nõo vallavanem Rain Sangernebo. Arutelud võtsid pikalt aega, kuid tänavu võeti hoog üles ning reede pärastlõunal koguneti uuele koolimajale nurgakivi panema.

Oktoobris sõlmis Nõo vald ehituslepingu riigihankekonkursi võitnud E&G OÜga. Kokku läheb ehitus maksma 672 000 eurot. Ametlik avamine on plaanis 1. septembril 2015, kuid ilmselt saab maja valmis juba varem.

Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja märkis, et koolimaja kerkib sümboolsesse kohta. Kolmveerand sajandit tagasi otsustasid kohalikud talumehed jõud ühendada ning ehitada selle koha peale Meeri seltsimaja. Kultuurimaja elas oma aja ära ning nüüd kerkib sama koha peale uus.

Samuti tegi Järveoja ettepaneku anda tänavale, mis muusikakoolist möödub, valla omaaegse aukodaniku, muusiku ja pedagoogi Aleksander Lätte nimi, et uus hoone jääks muusikatraditsioone rõhutama ka Lätte nimega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles