ATVga läbi jää vajunud uisuplatsimeister pääses märgade jalgadega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATV vajus Põltsamaal läbi jää.
ATV vajus Põltsamaal läbi jää. Foto: Lõuna päästekeskus

Põltsamaal Alastvere veehoidlal kolmapäeva õhtul ATVga uisuplatsi lahti lükanud mees pääses ehmatusega. Päästjad aitasid ka sõiduriista veest välja.

Lõuna päästekeskuse sõnul saabus väljakutse 3. detsembril kell 19.57 Põltsamaa linna Põhja-Kaare tänava piirkonda. Õnnetus juhtus 40 meetri kaugusel kaldast, kus vesi oli 1,7 meetrit sügav ning ATVst jäid välja paistma üksnes rattad.

Omaniku sõnul oli ta läinud sahaga veekogule liuvälja tegema. Kui kalda ääres oli jää paksus 10 sentimeetrit, siis õnnetuskohas oli jää vaid viie sentimeetri paksune, mis on ka jalgsi liikumiseks ebaturvaline.

Pinnaltpäästeülikondades päästjad kinnitasid trossi läbi jää vajunud ATV ratta külge ning tõmbasid masina vintsi abil kaldale.

Päästjad hoiatavad, et jääleminek ei ole turvaline, sest külma ilma on olnud liiga lühikest aega. Praegused, sulaga vahelduvad ilmad muudavad jää taas õhemaks ning sellel liikuda on eluohtlik. Sõidukitega jääleminekut peavad päästjad vastutustundetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles