Pärimusmuusika keskus tuleb Tartusse parmupillimängu õpetama

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmupilli mängib Cätlin Mägi.
Parmupilli mängib Cätlin Mägi. Foto: Sille Annuk

Parmupillipõrin võib tunduda algajale mängijale küll üksluine, kuid usin harjutaja võib sellel lihtsal pillil mitmesuguseid lugusid esitada. Kõigepealt tuleb aga omandada mänguvõte. Ilma selleta võib sõna otseses mõttes vastu hambaid saada, kui metallist leheke huulte vahel liikuma tõmmata. Nii et tuleb õppida. Eeloleval laupäeval korraldab Eesti pärimusmuusika keskuse August Pulsti õpistu Emajõelinna esimese parmupilllipäeva.

Õpistu juhataja Kairi Leivo sõnul on see päev Tartu katoliku hariduskeskuses (Jakobi 41) mõeldud kõigile Tartu ja Lõuna-Eesti parmupillihuvilistele, olenemata nende mänguoskusest. Tegelikult on oodatud ka huvilised mujalt Eestist.

Hommikupoolikul saavad algajad ja edasijõudnud omandada algteadmisi või lihvida üksi- ja koosmängu oskusi. Õhtupoolikul täiendatakse huviliste parmupillirepertuaari uute lugudega ja harjutatakse orkestrimängu. Päeva lõpetavad jämm ja ühiskontsert.

Parmupillipäeva korraldavad Eesti üks parimaid parmupillimängijaid Cätlin Mägi ning Kairi Leivo. Osavõtt on tasuta, tarvis vaid aegsasti end kirja panna  (http://www.folk.ee/parmupillipaev-tartus-registreerimisvorm?view=showform). Parmupilli saab laenata ja osta kohapeal.

Parmupillipäev algab 6. detsembril kell 11.30 kogunemise ja kohvijoomisega. Päevakavas on kell 12 õpitoad algajaile ja edasijõudnuile, kell 14 lõunapaus, kell 15 trikkide-nippide ning repertuaari õpituba, kell 16–17 parmupillimäng orkestris ja orkestrilugude harjutamine, kell 18 jämm Genialistide klubis ning kell 19.30 sealsamas parmupillikontsert, kus esinevad Cätlin Mägi, Jaan Tätte jr ja Tartu parmupilliaktiiv.

Tartu esimene parmupillipäev on eellöök 7. veebruaril Tallinnas toimuvale teisele parmupillifestivalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles