Muuseumi taluloomade kogusse lisandus hobune

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusmuuseumi uusim elanik, läinud neljapäeval saabunud rahuliku loomuga Eesti raskeveohobune Vertu tegi reedel koplis paar kiiremat tiiru alles pärast seda, kui veterinaararst Mari Padari oli teda pikalt ilusti palunud ning lõpuks veidi ka tagant utsitanud.
Põllumajandusmuuseumi uusim elanik, läinud neljapäeval saabunud rahuliku loomuga Eesti raskeveohobune Vertu tegi reedel koplis paar kiiremat tiiru alles pärast seda, kui veterinaararst Mari Padari oli teda pikalt ilusti palunud ning lõpuks veidi ka tagant utsitanud. Foto: Margus Ansu

Peenele käsitööle ja iluaiandusele keskendunud maavanaemade laudad on tühjad, aga õnneks on põllumajandusmuuseum võtnud nüüd vähemalt ühe vanaemade ülesande enda kanda ja toonud oma suurde lauta loomad.   

«Lase galoppi, sul on väga ilus galopp, saabudes ju näitasid,» utsitas Ülenurmel asuva Eesti põllumajandusmuuseumi abitööline Tiina Tõlgo oma uusimat hoolealust, Harjumaalt Kiisa vallast muuseumihobuseks toodud noort ruuna Vertut.

Ei aidanud ka sügava kummardamise saatel kena palumine, mida proovis koguka suksuga usaldusväärse sideme loomist alustanud veterinaararst Mari Padari. «Hobused on targad – neid juba ei sunni, nad teavad, et neil on suur jõud taga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles