Mullune kaasav eelarve tõmbab otsi kokku

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimase hankena on ettevalmistamisel mobiilse helitehnika komplekt Uuele õuele suviseks kasutamiseks.
Viimase hankena on ettevalmistamisel mobiilse helitehnika komplekt Uuele õuele suviseks kasutamiseks. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sellenädalasel linnavalitsuse istungil tunnistati edukaks Tartu Uue Teatri lavatehnika pakkumus, millega Lai 37 saab omale 16 757 euro eest uut tehnikat. Kultuurikvartali esitlustehnika maksumused kujunesid aga algsest väiksemaks ja seega investeeritakse ka teatri väiksemasse saali.

Tänase seisuga on soetatud ja linna poolt üle antud helitehnika Genialistide klubile, kino- ja helitehnika Elektriteatrile ning heli- ja valgustehnika Uuele Teatrile. Viimase hankena on ettevalmistamisel mobiilse helitehnika komplekt Uuele õuele suviseks kasutamiseks.

Tartu linnavalitsuse kultuuriteenistuse juhataja Külli Aleksanderson rääkis, et mõnede ostude maksumused kujunesid väiksemaks kui esialgsete hinnauuringute alusel osati planeerida ning raha on seega veidi üle 7000 euro.

«Kuna mõned ostud saime teha eeldatust väiksema hinnaga, siis on võimalik soetada lisaks ka helitehnikat Lai 37 väiksesse saali, mida kasutatakse lisaks proovisaalile ka etenduspaiga ja kinosaalina,» rääkis Aleksanderson. Ta lisas, et kõik 140 000 eurot, mis kultuurikvartal kaasava eelarvega sai, kasutatakse kindlasti ära, ning võimalusel soetatakse asutustele ka väiksemaid esemeid.

Kasutusse viieks aastaks

Vajamineva esitlustehnika soetab Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond ning annab selle tasuta kasutusse kultuurikvartalis tegutsevatele ühendustele.

Kultuuriteenistuse juhataja ütles, et tehnika antakse asutustele kasutamiseks viieks aastaks ning lepingud on koostatud nii, et kultuuriprogramm peab jätkuma mahus ja sama aktiivselt nagu see oli kaasava eelarve hääletuse ajal.

«Viie aasta pärast hindab linnavalitsus, kas lepingut pikendatakse samadel tingimustel või antakse soetatud esemed kultuuriasutuste omandisse,» kinnitas Aleksanderson.

Investeeringu kultuurikvartali esitlustehnikasse puhul on tegemist 2013. aasta kaasava eelarve hääletusel võitnud ideega, millega Genialistide klubi, Uus õu, Tartu Uus Teater ja Elektriteater saavad 140 000 euro väärtuses esitlustehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles