Rallikross Põltsamaal pakkus publikule närvikõdi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast finaalsõite saab võitja kaela tammepärja ja kolm paremat
lähevad koos tütarlastega auringile.
Pärast finaalsõite saab võitja kaela tammepärja ja kolm paremat lähevad koos tütarlastega auringile. Foto: Raivo Feldmann / Vali Uudised

Ligi 1000 pealtvaatajat meelitas 14. augustil Põltsamaa lähistele Piirojale Eesti meistrivõistluste 7. etapp rallikrossis. Teiste seas astusid võistlustulle ka murutraktorid.


Võistlustele tuli 26 sõitjat kokku neljas masinaklassis. Kõige arvukamalt oli osalejaid ERC 2000 ja ERC Standard klassides, mõlemas üheksa osalejat.

Vastavalt reeglitele peetakse rallikrossis kolm eelsõitu, mille põhjal pääseb kaheksa paremat A-finaali. Eelsõitudes läbiti igas sõidus neli ringi, finaalis aga kuus.

Kõik sõidud olid põnevad ja võitluslikud, kinnitas üks korraldajatest MTÜ Põltsamaa Tehnikaspordiklubi liige Merike Kask. «Eriti ERC 2000 finaal, kus seni võitmatuna püsinud Sten Oja pidi esikoha loovutama Arvo Kasele.»

Kask on Põltsamaa kohaliku klubi Yellow Racing sõitja, kellele on Piiroja rada kodurajaks. Kuigi Kase start ebaõnnestus ja ta pääses rajale kuuendana, tõusis ta juba teise ringi lõpuks teisel kohale ning neljandal ringil võttis ette rünnaku Oja vastu. Kasel õnnestuski mööduda ning lõpetada finaal esimesena.

Oja oli eelmiste etappide võitude ja korraliku punktisummaga siiski juba kindlustanud endale Eesti meistritiitli.

Ka teises klassi - ERC standard - pidid senini võitmatuna püsinud liider Janno Õis kohaliku klubi sõitjale Sten Karuksile alla vanduma ning leppima teise kohaga.

Piiroja rada on Põltsamaalt umbes viie kilomeetri kaugusel asuv endise prügimäe territoorium, mille korrastamisega on Põltsamaa Tehnikaspordiklubi vaeva näinud juba kuus-seitse aastat. Rada, mis on 1140 meetrit pikk, 18-20 meetrit lai ning kaetud paesõelmetega, on olnud avatud kolm aastat. Sama kaua on tehnikaspordiklubi võõrustanud ka rallikrossi võistlusi.

Sel korral peeti võistlussõitude vahepeal murutraktorite võidusõitu, kohal oli Kaitseliit oma tehnikaga ning maha peeti ka näidislahing. Lastele oli avatud tasuta batuudilinnak, kuhu sai jätta lapsi hoiule seniks, kuni vanemad võistlustele kaasa elasid.

Tulemused:

Võistlusklass DIV 1
1. Pait Reiman (Mitsubishi Lancer EVO 6)
2. Imre Saks (Mitsubishi Lancer EVO 6)
3. Jarmo Võsa (Peugeot 206 T-16 4x4)

Võistlusklass ERC 2000
1. Arvo Kask (VW Golf 2)
2. Sten Oja (Lada Samara)
3. Sten Suvemaa (BMW M3)

Võistlusklass ERC Standard
1. Sten Karuks (VAZ 2108)
2. Janno Õis (Honda Civic)
3. Rainer Schulz (Lada Samara)

Võistlusklass Junior 1600
1. Janno Ligur (Lada Samara)
2. Alvar Kuusik (VW Golf 2)
3. Enar-Klaus Kunman (VW Golf 2)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles