Tasapisi jäätuma hakkavale Peipsile minna ei tohi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Lämmijärve ääres Mehikoormas.
Jääolud Lämmijärve ääres Mehikoormas. Foto: Veebikaamera foto / Kalastusinfo.ee

Et külmakraadide mõjul võib Peipsi järvistule hakata tekkima jääkate, kuid esialgu on see kalastajate vastu võtmiseks liiga habras, keelab politsei- ja piirivalveamet alates laupäevast jäälemineku Peipsi-, Pihkva- ja Lämmijärvel.

Lõuna prefektuuri teatel kehtib jäälemineku keeld 29. novembrist kuni jääkaane tugevnemiseni ja vastava otsuse muutmiseni. Piirivalvurid paigaldavad populaarsematesse järvelemineku kohtadesse ka vastavad hoiatussildid. Samuti alustatakse jääluurega, et kontrollida jää kandevõimet.

Lõuna prefektuuri piirivalvemajor Avo Kubi ütles, et ohutu jääleminek on tagatud, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enam. «Et mõnes kohas kalda ääres võib jää paksus olla 15 sentimeetrit, ei tähenda, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu,» selgitas Kubi ning lisas, et kalastushuvilistel tuleks enne jääleminekut kindlasti uurida lähimast kordonist olude kohta.

Täna hommikul oli Peipsi järve kallas osaliselt jääs, Lämmi- ja Pihkva järve osa Peipsiga võrreldes enamgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles